torsdag, februar 17, 2011

Illebillig studentmat! Yeah!

Spise mat som er god + billig + kjapp er ikke alltid like enkelt som student. Jeg, som er en stor fan av varmmat og middag, tenkte å informere ut til verden to av mine siste gode, billige og kjappe middager. Og dette er jo garantert spennende lesing for alle, kanskje spesielt for dem som sitter og leser på konteeksamen. Jeg har selvfølgelig tatt bilder av herlighetene, men de viser kanskje ikke akkurat hvor godt det smaker. Det vil med andre ord bety at du har to alternativer: 1. Lag det selv og smak, eller 2. Kjøp inn det som trengs, bring det til meg, jeg fikser, vi spiser, du tar oppvasken.

Oppskrift 1 – Oppspritet tomatsuppe (uten vodka)
For en person som ikke trenger så altfor mye mat, trenger du:
- En halv pose First Price tomatsuppe
- Provencekrydder
- Makaroni
- Grovt brød

Det her burde jo alle kunne klare (det inkluderer deg, Elfunk), du koker opp suppen som beskrevet på posen, ha oppi litt ekstra med makaroni slik at den blir litt fyldigere, og kjør oppi en god dose med Provencekrydder. Dette gjør at suppen får en litt sterkere, spennende og god smak. Smør litt smør på noen skiver med grovt brød, og simsalabim så har du en middag til under 10 kroner! Hvis du vil ha suppen enda litt mer fyldigere, kan du koke et egg å ha til, eventuelt noe pølsebiter.

(Legg merke til Mammutavisen som ligger i bakgrunnen, mange feite bøker som selges illebillig fra i morgen av!)


Oppskrift 2 – Pasta Alla Camilla
For en person som trenger litt mat, trenger du:
- Så mye First Price (eller annen billig pasta) spaghetti eller penne du føler du blir mett av
- Ca. et halvt glass pesto (kommer an på hvor godt du liker pesto)
- Ca. 3 ss sweet chili sauce
- En halv brokkoli (eventuelt en halv kurv cherrytomater hvis du ikke er særlig glad i den grønne blomsten, eller vil variere litt. Du kan også kjøre både brokkoli og cherrytomater i retten på samme tid)
- 1 kyllingfilet
- Litt rødløk
- Olje
- Salt/pepper


Nok en veldig kjapp og enkel rett. Kok den ønskede pastaen slik som er henvist på pakken, og mens vannet varmes opp og pastaen blir kokt, skjærer du opp brokkolien (og/eller cherrytomatene) i små dusker. Kyllingen og løken skjæres i biter. Stek kyllingen og løken sammen med litt olje, salt og pepper. Når det er noen minutter igjen av koketiden til pastaen, hiver du brokkolien oppi sammen med pastaen – så slipper du en ekstra kasserolle å vaske opp.
Når pastaen og brokkolien er ferdig kokt, siler du av vannet, tar pestoen og sweet chilien og rører inn sammen med pastaen og brokkolien. Sleng kyllingen og løken oppi kasserollen med pastaen, rør-rør, og simsalabim så har du faktisk en delikatesse av en middag!
Denne retten krever selvfølgelig litt mer av deg enn tomatsuppen, men er veldig enkel å lage. Kjøttet kan varieres til din favoritt, det funker faktisk helt greit med laks også, og grønnsakene i pastaen kan også byttes ut med andre spennende billige herligheter. Prisen blir ca. 30 – 35 kroner, hvis du har kjøpt inn kjøtt i store pakker, og alt det andre så billig som mulig. Du trenger ikke så mye kjøtt, fordi pasta er full av karbohydrater, noe som fyller opp magen og du blir mett! Fedon hater meg nok for akkurat den siste setningen der. Men hvem bryr seg om det?



Husmor Camilla har slått til igjen, enjoy!

2 kommentarer: