lørdag, desember 15, 2012

No buy, just look!

I skrivende stund sitter jeg og Christine på flyplassen i Jaipur etter en herlig innsjekk på flyplassen. Siden vi må ha flybillett i type papirutgave for å komme inn på flyplassen, måtte vi lange ut 100 gærninger for et stykk papir som vi nå sammen med passet har vist 8 ganger hvorpå vi må bekrefte hvilket navn som står i passet og hvilket navn som står på billetten. Det er i alle fall ingen tvil og at jeg er meg og Christine er seg i dette øyeblikket! Go with the flow, og vi er i alle fall klare for Goa!

Etter å ha kommet inn på gaten og vist billett og pass
 8 ganger, måtte selvfølgelig toalettet ha
skilt på døren at det bare er for passenger!
 
Vi er nå ferdige med Jaipur, og begge to er vel enige om at av di tre plassene vi har besøkt til nå var Jaipur favoritten.  Jaipur oppleves som litt mer organisert og ikke fullt så bråkete som Delhi og Agra. Det er mye flott og interessant å så med seg, deriblant sol observatoriet som har verdens største solur og andre ulike observeringsinstrumenter som baserer seg på målinger med sollys. Vi besøkte også Amber Fort hvor vi fikk en ridetur på elefant opp til fortet sammen med et par hundre andre turister. Vi ble sverget til at elefantene går maks tre turer før en pause på noen timer, og at alle ble behandlet ekstremt bra siden di var eid av staten. Jeg velger å tro på dette, og jeg vil også si at elefantene så veldig glade og feite ut i forhold til andre jeg har sett tidligere. Det var begges første elefanttur, og det var veldig morsomt! Skulle gjerne hatt en elefant i hagen selv!
Vår nye transport!
På turen til Jaipur spurte vi sjåføren vår om han kunne ta en liten tur utenom ruten for å se på noe som heter Step Well som vi hadde funnet på internett. Verdens beste sjåfør syntes selvfølgelig at det var greit, og det var vi glad for! Det er vanskelig å forklare hvor stilig det faktisk var, men du får se på bildet og få et lite inntrykk i alle fall.

Step Well, utrolig flott!

Det er en gigantisk brønn med hundrevis av trappetrinn ned til vannputten i bunn, med et tempel på den ene siden. Finfint! På turen tilbake til hovedveien stoppet sjåføren opp ved en skole sånn at vi kunne få se hvordan skoleelevene hadde det. Det var midt under engelskeksamen for åttende og niende klasse, og eksamenslokalet var kanskje litt annerledes enn hvordan det er hjemme. Check it out:
Eksamenslokalet under engelskeksamen.

Virkelig en fin opplevelse, og læreren fortalte oss alt om hvordan det fungerte under eksamen og hva elevene lærer i engelskfaget.

Hver kveld er vi så heldige at vår sjåfør selvfølgelig har en kompis i hver havn i er, og tar oss med til restauranten hans. Om dette faktisk er en kompis er vel heller tvilsomt, men maten er god, billig og vi er fornøyde! Maten generelt i India smaker utrolig godt, men det meste smaker stort sett det samme. Chips med tandori og te med masala. Kan tenkes at jeg ikke blir å lage indisk hjemme i Norge neste uke! Pinnekjøtt med Tikka? Jumjum!
Dette er brettet som en påfugl.
Hvis du skulle lure. På restauranten
til kompisen til sjåføren vår.

Goa, strand og hippiliv neste, før Norge om (under) ei veke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar